5 februari 2020


Shell TapUp kiest voor Moove Connected Mobility

Voor maximale efficiƫntie en veiligheid van eigen vloot

Utrecht – Shell TapUp tankt voertuigen van grotere fleetowners af op hun eigen locatie, zodat deze voertuigen niet onnodig om hoeven te rijden en makkelijk toegang hebben tot alternatieve brandstoffen. Door middel van efficiĆ«nte routes door het hele land worden de klanten van Shell TapUp ontzorgd. De inzet van telematica maakt het mogelijk de vloot van Shell TapUp eenvoudig te managen. Hierdoor is de vloot maximaal en veilig inzetbaar. Wat bijdraagt aan de CO2-reductie, de kernmissie van het bedrijf.

Shell TapUp is een corporate start-up op jacht naar een versnelling van de energietransitie. Wat begon met een handjevol mensen en een droom, is uitgegroeid tot een gedreven team van ruim 30 bevlogen mensen.

Beter managen van het wagenpark
Om de eigen vloot te managen kiest Shell TapUp voor de telematica-provider Moove. Milena Grul, verantwoordelijk voor Marketing en Strategy binnen Shell TapUp: “Door de samenwerking met Moove zijn we in staat ons eigen wagenpark nog beter te managen. We streven ook voor ons zelf naar maximale efficiency. Of het nu gaat om de gekozen route, het brandstofverbruik, stationair draaien of het rijgedrag. Met de data van Moove krijgen we een totaalbeeld van het gebruik van onze vloot. Ook wat betreft DNA passen we goed bij elkaar. De drang naar innovatie, het ontzorgen van de klant en een erg sterke hands- on-mentaliteit delen we.”

Extra inzicht
Ook Han Arts van Moove is blij met de samenwerking en ziet nieuwe kansen ontstaan; “Niet alleen kunnen we Shell TapUp extra inzicht en controle geven voor de eigen vloot. We zullen ook samen verder bouwen aan nieuwe proposities. Omdat we ons richten op een vergelijkbare doelgroep, de grote Europese fleetowners, zijn we complementair en kunnen we samen optrekken.” Arts licht toe: “Moove leest bijvoorbeeld het brandstofniveau van connected fleets uit en levert deze data aan Shell TapUp. Zo weet de bezorger van Shell TapUp op voorhand precies welke voertuigen van haar klanten moeten worden bijgetankt, welke brandstof er nodig is en waar de voertuigen geparkeerd staan. Dit maakt plannen een stuk eenvoudiger.”

Delen is leuk!