Our cases

Pilot zakelijk autodelen


De situatie

Een uitzendorganisatie heeft honderden flex medewerkers. Zij delen veel zakelijke auto’s. Er zijn wisselende bestuurders. Hierdoor ontstaan veel operationele uitdagingen:

Bekeuringen, niet toewijsbare schades en ongelukken vragen om meer grip op de vloot. Gebrek aan sluitende dossiers: wie zat er achter het stuur van de deelauto tijdens de overtreding? Het gevolg: bekeuringen, eigen risico’s en bijtellingen worden niet (correct) doorbelast.
De huidige manier van autodelen levert veel administratie op; het beheer qua sleutelmanagement, user agreements en schouwingen is tijdrovend.
Er is geen inzicht in het rijgedrag: de veiligheid van de berijder kan onvoldoende geborgd worden, het brandstofverbruik is hoog, net als de slijtage van de auto’s.

Connected Sharing en telematica: de ideale combi voor minder kosten en meer veiligheid!

De uitdaging

De vloot zo efficiënt mogelijk inrichten en zorgen voor probleemloos managen voor zowel vlooteigenaar als bestuurder.

Met Connected Sharing weten we altijd wie er wanneer achter het stuur van een auto zit

Aanpak

Inzet van Connected Sharing in combinatie met telematica.

Met Connected Sharing weten we altijd wie er wanneer achter het stuur van een bepaalde auto zit. De bekeurde of schade-maker is direct achterhaald.  Dat scheelt veel onnodige kosten. Een sleuteloverdracht? Niet meer nodig. Dus weg gedoe en winst van kostbare tijd.

Met Connected Sharing is alles digitaal. De administratie verloopt grotendeels automatisch. Hoeveel bestuurders de auto delen? Via Connected Sharing weet u het altijd.

Inzicht in rijgedrag

Veiligheid en kostenreductie spelen bij deze opdrachtgever een belangrijke rol. Vandaar de combinatie van Connected Sharing met telematica.  Via de dongel in de auto weten we precies hoe hard er gereden wordt, of bestuurders hun gordel dragen en of het rijgedrag te wensen overlaat. Op basis van een analyse van de verzamelde data  verbeteren we rijgedrag en verhogen we veiligheid.

Kortom Connected Sharing en telematica zorgen voor efficiëntie, kostenbesparing en meer veiligheid!

Het resultaat

  • Efficiënter vlootbeheer
  • Veiliger rijgedrag
  • Minder kosten
  • Geen sleuteloverdracht 
  • Blijere medewerkers

Tags

Connected Sharing
Telematica

Ook meer flexibiliteit voor en grip op je vloot?

Contact ons.
We delen graag onze ervaringen.

+31 30 202 4500 | info@mobinck.com | Of gebruik Whatsapp